Filmrubriek I-nieuws 21 november 1998

 Indexen: [de laatste 25] [op titel] [op regisseur] [op cijfer]

Wat schreven de kranten: [premieres van de laatste zes weken] [in 2000] [in 1999]

[links] [verzendlijst] [wie-wat-hoe-waarom] [gastenboek] [weblog]


FILMNIEUWS

> Animatiefestival in Utrecht

Voor de zevende maal wordt in Utrecht het tweejaarlijkse Holland Animation Film Festival georganiseerd. Gaat je belangstelling verder dan Disney-films, dan mag je het zeker niet missen. Je kunt er onder andere animatiefilms van het Engelse Channel Four zien en er wordt aandacht besteed aan computeranimatie. Tot en met zondag 22 november kun je je hart ophalen in theater 't Hoogt. Op de website van NRC Handelsblad is een interview te vinden met Paul Driessen, van wie op het festival 'Three misses' in premiere gaat.

Holland Animation Film Festival
NRC Handelsblad

---

> Star Wars trailer trekt veel bezoekers

Afgelopen woensdag heeft Lucasfilm de trailer voor ' Star Wars Episode One: The Phantom Menace' op het internet gezet. Zoals te verwachten was de site al snel bijna onbereikbaar. Maar geen nood, in verschillende nieuwsgroepen (alt.fan.starwars onder andere) verschenen al snel bootleg-kopieën. Je kunt ze opsporen met Dejanews.

Officiële site
Nieuwsgroep alt.fan.starwars
Dejanews

---

> De premières van 19 november 1998


HIGH ART van Lisa Cholodenko. Met Radha Mitchell en Ally Sheedy. Jonge redactrice en oudere fotografe worden verliefd op elkaar; wie gebruikt wie? NRC (Raymond van den Boogaard): "Cholodenko is erin geslaagd langs allerlei schijnbaar platgetreden paden een film te maken die verrast en tot nadenken stemt." Telegraaf (Eric Koch): "In haar sfeervol en authentiek geportretteerde omgeving van artistieke ambities, pretenties, onzekerheden en manipulatie spelen Ally Sheedy als de weer opbloeiende fotografe en Radha Mitchell als de onzekere jonge Syd uitstekende rollen." Volkskrant (Peter van Bueren): "een tragedie die zich voortsleept en elke verrassing mist. Clicheïypen, een beetje stijl, een lesbisch-erotisch sfeertje, meer is het niet."

Officiële site
Internet Movie Database NRC Handelsblad
Telegraaf
de Volkskrant
de Filmkrant

SNAKE EYES van Brian De Palma. Met Nicolas Cage en Gary Sinise. Een agent zweert zijn corruptie af. NRC (Hans Beerekamp): "het is een duizelingwekkende, volstrekt lege en onverschillig makende reeks snoeverijen, die je eerder van een debutant dan van een veteraan zou verwachten" Telegraaf (Dick van den Heuvel): "Opnieuw bewijst Brian de Palma dat hij de enige echte zoon van Alfred Hitchcock is, in een van de meest spannende films van dit jaar." Volkskrant (Ronald Ockhuysen): "Snake Eyes is uiterlijk vertoon van de patser onder de regisseurs."

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Telegraaf
de Volkskrant
de Filmkrant

THERE'S SOMETHING ABOUT MARY van Peter en Bobby Farrelly. Met Cameron Diaz en Ben Stiller. Dolgedraaide komedie over een liefde die maar niet over wil gaan van de makers van 'Kingpin' en 'Dumb and Dumber'. NRC (Gerwin Tamsma): "De grote Amerikaanse zomerhit is zo nu en dan werkelijk grappig en oprecht spotzuchtig. De regisseurs hebben nog steeds moeite om een grap vlot te vertellen en drijven overigens - soms met succes - op het hard oppompen van de door hun nog steeds gekoesterde smakeloosheid." Telegraaf (Eric Koch): "Dat het duo door hun scabreuze humor nog een waarachtige romantische rode draad heeft weten te rijgen is knap en maakt hun film ook geschikt voor amoureuze stelletjes. Als zij tenminste voor even al te fijnbesnaarde gevoelens terzijde kunnen schuiven..."

Officiële site
Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Telegraaf

TWENTYFOURSEVEN van Shane Meadows. Met Bob Hoskins. Een ex-boxer probeert Noord-Engelse hangjongeren weer ergens voor te gaan. NRC (Gerwin Tamsma): "Meadows heeft zijn hart op de juiste plaats en weet vooral door humor en de levendige montage de aandacht vast te houden." Telegraaf (Dick van den Heuvel): "Mooi sociaal-realisme in fraai zwart-witte beelden met Bob Hoskins in een rol die hem op het lijf geschreven lijkt."

Internet Movie Database
NRC Handelsblad
Telegraaf
de Filmkrant

[Ga naar de vorige filmrubriek]


 Indexen: [de laatste 25] [op titel] [op regisseur] [op cijfer]

Wat schreven de kranten: [premieres van de laatste zes weken] [in 2000] [in 1999]

[links] [verzendlijst] [wie-wat-hoe-waarom] [gastenboek] [weblog]

© Jan-Willem Swane (jswane@xs4all.nl)

zondag, 27 augustus 2000

[Nedstat]